Konseptet krever knallhard jobbing!
Konseptet slo svært godt an. I sitt første hele driftsår, kunne Erik Hatlestad bokføre samlede inntekter på 9,3 millioner kroner! Han fikk en omsetningsvekst fra 2016 til 2017 på 280 prosent! Der han i 2018 omsatte for 10,5 millioner kroner, økte det samlede salget til 14,6 millioner kroner i 2019.
Fremgangen kommer ikke gratis. Mye knallhard jobbing ligger bak. For det å kunne tilby daglige leveringer når kundene ringer, gjør at det sjelden er blitt arbeidsdager som begynner kl. 08.00 og hvor han kan gå hjem kl. 16.00.
Å være tilgjengelig
– Det handler om å være til stede, og å være tilgjengelig, også om telefonen ringer på kveldstid eller i en helg hvor stor pågang hos en restaurant har medført at man har gått tom for kjøtt, sier han.
– Så har det også vist seg å ha stor effekt å ha tid nok til hver enkelt. Det å kunne ta en prat over en kopp kaffe når varen leveres, er noe mange setter pris på. Det har kommet mye salg ut av slikt. Det handler også om å bli sett, og det er jo viktig for oss alle, sier han.
En konsekvens er at jungeltelegrafen har fungert godt. Det ryktes fort når en kunde som på to dagers varsel er blitt hyret inn for å stå for cateringen på et landsmøte i Oslo, får råvarene kjapt og ekspeditt levert.
– Så har det skjedd flere ganger at andre som opererer i Østlandsområdet har bestilt hos meg, forteller han.
Lager på Mjåvann og i Tønsberg
Lageret har han på Mjåvann, og fordi pågangen fra kunder på Østlandet har tatt seg godt opp, har han også etablert eget lager i Tønsberg.
Den gode pågangen og økte etterspørselen har også medført at Hatlestad har utvidet produktsortimentet.